Signe leker sjukhuslekar. Här ska hon föda...

img_0718 (MMS)

Signe leker sjukhuslekar. Här ska hon föda bebisar... Två tygdockor under koftan.


skolgårdsfest och kval

Igår kväll var det skolgårdsfest på Nyarpsskolan. Då samlar man in böcker, leksaker, bakverk och diverse prylar och säljer i stånd. Pengarna går till barn i Lettland tror jag (el Estland), en del går väl till klasskassor. Vi avyttrade Fischer Pricegaraget som ändå förpassats till källaren då ingen leker med det mer. Jag hade anmält mig som frivillig till att packa upp och fixa stånden.

200 kr gjorde jag oförberett av med den kvällen. Men vilka fynd! Tre sällskapsspel i nyskick, ett dubbellasersvärd till Simon, klackskor i plast (tyvärr för små) och en badanka till Signe (hon ville ha den), fem böcker, en hållare till cykel (när barn ska lära sig cykla) som Signe ville ha, bröd och en påse chokladbollar som inte överlevde länge.  Dessutom var två av dessa böcker exakt samma som jag läst som liten. En av dessa mindes jag länge för jag var fäst vid den. Högg den direkt när jag såg den!

Jaha, så hittade jag en platsannons som fångade mitt intresse. Hade inte alls tänkt byta tjänst, men den där var lockande och utmanande. SKa jag ens orka söka? Även om jag gör det är det ju inte alls säkert att jag får den, den lär intressera många kvalificerade sökande. Suck och stön, mer att fundera över.

Sofia

Som sagt, på fredagen den 24 september, alltså för fem dagar sedan, blev jag faster till lilla Sofia. Allt verkar ha gått bra och de är nu hemma igen. Har inte hört något sedan dess, gör det när det närmar sig helgen. Jag har köpt ett kort som jag tänkte mig att barnen ska dekorera. Signe fick dille på att rita gubbar i förrigår och producerade då 17 stycken. Det är typiskt henne, man ska kämpa tills man lyckas. Gubben ska ha ögonbryn, ögon, näsa, mun, armar, ben, händer/fötter (i form av streck) och hår. Hon blir besviken om det inte blir som hon har tänkt sig.  Hon kanske kan få avbilda Sofia på kortet och Simon kan skriva en hälsning. Sen har jag införskaffat en liten babybody som jag kan skicka med.

Nu har jag en  anledning att shoppa babykläder. :-)


verkligen i väntans tider

Nu måste mitt lilla brorsbarn ha anlänt till världen. De åkte in på morgonen och sen dess har jag inte hört nåt. Jag tänker inte vara tjatig släkting och ringa eller skicka sms. De lär höra av sig när möjlighet finns, tills dess hoppar jag till när mobilen plingar till eller till och med ringer.

På söndag är det tio år sedan jag träffade min man. Detta ska vi beakta och gå på restaurang Taste of Beirut. Har nyss ringt och bokat bord, och ser fram emot en trevlig middag!

två dagar kvar

Jag som en gång tyckte det kändes så avlägset, men nu är det faktiskt bara två dagar kvar tills jag blir faster. På fredag morgon åker K in för planerat kejsarsnitt. Sedan är jag någons faster. Jag blir så nyfiken på vem det är som kommer till världen. De bor visserligen i Sundbyberg så jag får inte träffa dem så ofta, men det kan ju utökas med tiden. Jag hoppas på att umgås mer med hela Alex familj - utan Amygdala (läs: blivande farfar) som försöker fylla ut hela utrymmet med sig själv och sitt ego. Alltid har han varit med när vi åkt till Stockholm för att träffa dem, och det har gjort att det som kudne ha blivit trevligt umgänge bara blir nåt att uthärda och man väntar tills man kan gå igen.

lite mer luft under vingarna

Hela hösten har jag känt mig ganska sänkt. Trött i kropp och själ, allt upplevs som motigt. Saknar energi och entusiasm, allt går på tomgång. I söndags upplevde jag det som plågsamt, undrar när det ska vända. Nej, jag har inget att vara direkt missnöjd med, egentligen.  Inte känner jag för att vara ärlig inför folk heller. "Hur mår du?" frågar de, som man brukar fråga. "Jodå, bara bra!" klämmer man hurtfriskt i.

Inte blir man muntrare av att man numera bor i ett land med nassar i riksdagen.

Men - igår blev jag lite glad efter ett möte jag känt lite motstånd inför. Det gick smidigare än vad jag trodde, och det lyckades lyfta det generella humöret. Nu hoppas jag att trenden fortsätter. Jag får fundera ut roliga saker jag kan glädja mig åt när jag har tid att tänka efter.

Än är det luft i Dora... Hon är en kär sou...

img_0708 (MMS)

Än är det luft i Dora... Hon är en kär souvenir.


blandad helg

Helgen var efterlängtad efter den ganska fullspäckade veckan. Mary Kay-kvällen var naturligtvis trevlig, kul att få besök av gäster som inte brukar komma till en så ofta eller aldrig har gjort det. Emma är en ypperlig Mary Kay-konsult, hon förklarar bra och tycker det är roligt. Handlade på mig lite mer än planerat (nån som är förvånad?) men nu är jag i alla fall välförsedd.

Fredagkvällen slutade lite dråpligt då jag fick i mig nåt magvirus. Hade frossa och smärtor i tarmarna så jag låg i meckaställning i badrummet. Inget att rekommendera. På lördagen satt det i så jag kände mig svag och risig, men lyckades ändå plocka äpplen till eftermiddagens paj. Daniels föräldrar var inbjudna till fika.

Söndagen var betydligt bätte. Mådde bra igen och hela familjen var på Rosenlundsbadet. Signe har blivit mycket djärvare i vattnet, greppade snabbt olika flytbåtar och vågar även doppa huvudet. Även Simon vågade mer. Båda barnen åkte stora rutschkanan i sin fars knä. Kul med bad tycker jag, man bör gå dit oftare.

Urseg och på sämre humör slår jag mig ner vid datorn på jobbet och kollar morgonens mailskörd. Reklammail från Ving. Jag fattar inte varför jag får reklam från dem till jobbet, men nu blev man onekligen sugen. Bort från alla krav - hoppa ner i en pool och sola i en stol...

Jaha, den obotliga shoppholicen fick utlop...

img_0701 (MMS)

Jaha, den obotliga shoppholicen fick utlopp för sin böjelse under kvällens hudvårdsklass...


Föredrag avklarat! Nu MK

Jag tror väl föredraget gick hjälpligt, även om jag inte tyckte jag var i mitt esse. Men jag har fått trevliga mail och kommentarer, så jag får väl lita på dessa. I såna här situationer tenderar jag att ha för höga krav på mig själv.

Kul att jobba ihop med Maria som har sådan långvarig erfarenhet och kompetens, det märks tydligt när hon talar.

Jaha, ikväll ska det vara MK då... strul har redan dykt upp. Vi får väl se hur få vi blir, även denna gång.

Vemod som inte hinns med

Som kanske framgick av bilderna hade vi en fantastisk helg i Stockholm. Annat var inte väntat när jag ska besöka min käraste vän och hennes familj. För det första var det riktigt positivt att få åka iväg någonstans med Signe, hon och jag ensamma, ute ur den där hektiska vardagen, bara vi i vår upplevelse. Det gick till och med bättre än vad jag trodde att åka buss med henne i fyra timmar. Hon sysselsatte sig med att prata, pyssla och höra på sagor som jag läste. Ofta tittade hon bara ut genom fönstret. Sen gick vi av och åkte pendeln ut till Sollentuna. Allt supersmidigt. Väl framme konstaterade vi roat att hon och lilla Esmeralda hade samma klänning på sig. 

Det blev lite bökigt när vi skulle sova men till slut somnade hon för att vakna redan kvart i sex. Som upplagt för trötthet och gnäll, så det var tur att vi fick låna Esmeraldas sulky inför utflykten till Gröna Lund. Tur det, så mödrarna kunde diskutera ostört medan döttrarna forslades i vagnar till Djurgårdsfärjan. Väl där inledde vi med grillbuffé på Krejsys - precis som i somras. Signe åt korv och köttbullar på spett. Sen blev det flygande elefanter, tekoppar och karuseller. Tyvärr var det megakö till Nyckelpigan och Tuff-tufftåget. Synd! Naturligtvis insisterade Signe även denna gång på en Doraballong modell x-large, och modern ser fram emot hemfärden och fraktandet av uppblåsbara Barbara Dora på tåget. På söndagen kände jag redan den där sorgen, det jag sett fram emot så länge och som varit speciellt ska nu ta slut. 12.27 tog vi pendeln till stan och 13.20 gick X2000 hem.

Allt började så otroligt smidigt, det var trevligt och Signe uppskattade som väntat tåget ännu mer. Tyvärr visade SJ upp sin mindre kompetenta sida, naturligtvis blev tåget 50 min försenat vid Linköping och anslutningen missades. Vi fick komma hem över en timme senare.

Så, i söndags kväll och i måndags känner jag detta vemod, en sorg över att resan är slut. Det är så typiskt. Men jag hinner knappt reflektera över det för denna vecka är fullspäckad. Ikväll ska jag hålla föredrag och komma hem vid åtta. Min dyra moder ska passa barnen för R ska jobba. Sen blir det Mary Kay-kväll imorgon, säkerligen trevligt om inget strular så det blir en massa återbud.

Nåja, får snart försöka planera nästa resa... :-)

Språklektioner kanske kunde vara nåt...

Haha, har ni inte sett detta innan så varsågoda - ett praktexempel på folk som inte riktigt har den där självinsikten man bör ha... :-)

http://www.youtube.com/watch?v=FQt-h753jHI

Och idag åkte vi tåg hem. Lilla resenären ...

img_0688 (MMS)

Och idag åkte vi tåg hem. Lilla resenären väntar på tågets ankomst.


Det fick bli en sån där gigantisk Dora-bal...

img_0679 (MMS)

Det fick bli en sån där gigantisk Dora-ballong även denna gång.


Lördagen tillbringade vi på Gröna Lund. Hä...

img_0670 (MMS)

Lördagen tillbringade vi på Gröna Lund. Här återser hon de efterlängtade tekopparna.


Signe sover som en stock efter att ha roat...

img_0663 (MMS)

Signe sover som en stock efter att ha roat sig med "Ralda" hela kvällen...


Signe sysselsätter sig otroligt bra på bus...

img_0659 (MMS)

Signe sysselsätter sig otroligt bra på bussen mot Stockholm... :-) ganska svår utmaning för en treåring att åka buss i fyra timmar.


RSS 2.0